avkavk

RConnect & Linux

141 posts in this topic

Hi paraj,

I used your script to connet my Nokia 3125 CDMA phone for connecting to internet in Fedora core 3. On running sh ppp-on first time its gave me following output

[root@localhost ppp]# sh ppp-on

ppp-on: line 3: my phone no: command not found

...............................

I am using my phone no in USERNAME of ppp-on script and it says that command not found . Also I couldn't get meaning of "export TELEPHONE ACCOUNT PASSWORD" Form where this script will get ACCOUNT and PASSWORD information. Please help me in connecting this phone in linux.

hi kavita

as for your command not found error, have you set USERNAME=9323170906 if thats ur phone no. try to check out your ppp-on again for errors. ya u pointed out correctly, initially i did write account and password in ppp-on but decided against passing them on. so yes you can delete ACCOUNT and PASSWORD from export command in the ppp-on shell script.

you are sending your username as 229323170906. try using it without 22 . i do the same. if you're already doing the same check out for the /root/.ppprc file on your system and correct the username and password in this file. this is actually created if you

install rconnect for linux. if that too doesnt work try deleting the /root/.ppprc file. i hope this is gonna help you. try this out and inform me if it works or not.

bye

Edited by Chirag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Paraj,

Thanks for replying. But I solved this problem earlier. Actual problem was in .ppprc file where I had stored wrong phone number. your script is fundoo and working fine for both 3125 and 6255 models in Linux.

Regards,

Kavita

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi ,

I am planning to purchage R-Connect Card. My Laptop OS is Linux.

Seems to Linux drivers are not available for this. Can any body help on this.

Thanks

Valluri

<TOPIC MERGED!>

Edited by Vishal Gupta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Which model R-Connect card have you brought ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi ,

I am planning to purchage R-Connect Card. My Laptop OS is Linux.

Seems to Linux drivers are not available for this. Can any body help on this.

Thanks

Valluri

Hi,

AFAIK R-Connect card is SIERRA based pcmcia device, well there are few kludges

but of course it works in linux. Visit the following link

http://centerclick.org/aircard555/ .

Now you may have to change a bit here and there according to the linux distribution

you're using.

Cheers ............

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi,

i want to use rconnect using DKU2 or bluetooth with 6255.

where can i find DKU2 drivers or bluetooth drivers for linux.

is there any application like nokia pc suite for linux too.

regards,

abhishek

<TOPIC MERGED!>

Edited by Vishal Gupta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

I am Amey from Pune city. I use Mandriva 2006 and Windows XP pro . I want to use internet

on Mandriva linux. Details about my phone are as follows :

LG LSP-350R

Cable type : USB

Computer : IBM® Thinkpad® R50e laptop ( 2 USB ports )

I tried the method mentioned by moderator which was for Fedora 3. Well i was doing

Trial base R & D .. Hehe :clap: I found all options. I also configured it. But when i click

on "Connect" icon it says "Modem is busy".

It detected modem as V series modem under hardware profile.

Anybody can tell step by step process how to install ? I am a newbie so pls tell each step :P

Thanx,

Regards,

Amey Abhyankar.

<TOPIC MERGED!>

Edited by Vishal Gupta

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi ,

i'm a new forum member...this is my first msg.....i'm also a linux newbie... :P

my problem: phone goes to dormant state immdtly after i connect

OS : feodra core 4

ph model : LG LSP-350R

i followed the steps given in this link http://puggy.symonds.net/~rkrishnan/ril-howto.html ... i was successfull in making fedora detect the modem...but as soon as it tries to connect, within 2-3 sec it goes back to dormant state...why this happens??? plz reply...................

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doesn't it come back out of dormancy state when you try to access something online ? All these handsets are set to get into dormant mode when there is no traffic. If frequent dormant state is your problem, check out the other topics in R-Connect forum about resolving dormancy issue by pinging.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi ,

i'm a new forum member...this is my first msg.....i'm also a linux newbie... :P

my problem: phone goes to dormant state immdtly after i connect

OS : feodra core 4

ph model : LG LSP-350R

i followed the steps given in this link http://puggy.symonds.net/~rkrishnan/ril-howto.html ... i was successfull in making fedora detect the modem...but as soon as it tries to connect, within 2-3 sec it goes back to dormant state...why this happens??? plz reply...................

Hi,

Use ping utility to ping the peer side gateway from /etc/ppp/ip-up.local.

I had posted some scripts few days ago, search the archive.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi ,

i'm a new forum member...this is my first msg.....i'm also a linux newbie... ;)

my problem: phone goes to dormant state immdtly after i connect

OS : feodra core 4

ph model : LG LSP-350R

i followed the steps given in this link http://puggy.symonds.net/~rkrishnan/ril-howto.html ... i was successfull in making fedora detect the modem...but as soon as it tries to connect, within 2-3 sec it goes back to dormant state...why this happens??? plz reply...................

for linux users ping 202.138.97.193

for windows users ping -t 202.138.97.193

Edited by cracker

Share this post


Link to post
Share on other sites
for linux users ping 202.138.97.193

for windows users ping -t 202.138.97.193

Hi,

Why are you advising of pinging name server of reliance, when pinging

of peer end of PPP stream could serve the same purpose w/o causing

any problem.

Another thing, in linux instead of using ping xxx.xxx.xxx.xxxx

use

ping -A xxx.xxx.xxx.xxx

or ping -i 5 xxx.xxx.xxx.xxx

and its better if it called from pppd config scripts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:'(i'm back... the problem i stated earlier was , my connection goes to dormant state immdtly!!! i saw the replies of trying out ping....but tht doesnt work...!!!

the prblem i feel really is , the connection is not at all established... i cheked the file /var/log/messages after i tried the 'pppd' command..

( full command is:

pppd /dev/modem 115200 debug usepeerdns defaultroute noauth connect '/usr/sbin/chat -v "" at+crm=1 OK "atdt#777" CONNECT' user password )

/var/log/messages

Mar 6 23:00:42 localhost pppd[3200]: pppd 2.4.2 started by root, uid 0

Mar 6 23:00:43 localhost chat[3201]: send (at+crm=1^M)

Mar 6 23:00:43 localhost chat[3201]: expect (OK)

Mar 6 23:00:43 localhost chat[3201]: at+crm=1^M^M

Mar 6 23:00:43 localhost chat[3201]: OK

Mar 6 23:00:43 localhost chat[3201]: -- got it

Mar 6 23:00:43 localhost chat[3201]: send (atdt#777^M)

Mar 6 23:00:44 localhost chat[3201]: expect (CONNECT)

Mar 6 23:00:44 localhost chat[3201]: ^M

Mar 6 23:00:44 localhost chat[3201]: atdt#777^M^M

Mar 6 23:00:44 localhost chat[3201]: CONNECT

Mar 6 23:00:44 localhost chat[3201]: -- got it

Mar 6 23:00:44 localhost pppd[3200]: Serial connection established.

Mar 6 23:00:44 localhost pppd[3200]: Using interface ppp0

Mar 6 23:00:44 localhost pppd[3200]: Connect: ppp0 <--> /dev/ttyACM0

Mar 6 23:00:48 localhost pppd[3200]: PAP authentication failed

Mar 6 23:00:54 localhost pppd[3200]: Connection terminated.

Mar 6 23:00:54 localhost pppd[3200]: Hangup (SIGHUP)

Mar 6 23:00:54 localhost pppd[3200]: Exit.

there u see tht authentication is failed...!!! y ths happens?? i have already saved the user and password in .ppprc file in home directory!!!

i c tht 2 tries are made by the phone...after the first try,message shown is 'dormant state' ...after the second try ,msg is 'disconnectd'

plssssssssss help me :P .......i'm very much eager to connect to net thru my linux

phone model: LG LSP-350R

OS :fedora core 4 (AMD 64 bit version)

Share this post


Link to post
Share on other sites
:'(i'm back... the problem i stated earlier was , my connection goes to dormant state immdtly!!! i saw the replies of trying out ping....but tht doesnt work...!!!

the prblem i feel really is , the connection is not at all established... i cheked the file /var/log/messages after i tried the 'pppd' command..

( full command is:

pppd /dev/modem 115200 debug usepeerdns defaultroute noauth connect '/usr/sbin/chat -v "" at+crm=1 OK "atdt#777" CONNECT' user password )

/var/log/messages

Mar 6 23:00:42 localhost pppd[3200]: pppd 2.4.2 started by root, uid 0

Mar 6 23:00:43 localhost chat[3201]: send (at+crm=1^M)

Mar 6 23:00:43 localhost chat[3201]: expect (OK)

Mar 6 23:00:43 localhost chat[3201]: at+crm=1^M^M

Mar 6 23:00:43 localhost chat[3201]: OK

Mar 6 23:00:43 localhost chat[3201]: -- got it

Mar 6 23:00:43 localhost chat[3201]: send (atdt#777^M)

Mar 6 23:00:44 localhost chat[3201]: expect (CONNECT)

Mar 6 23:00:44 localhost chat[3201]: ^M

Mar 6 23:00:44 localhost chat[3201]: atdt#777^M^M

Mar 6 23:00:44 localhost chat[3201]: CONNECT

Mar 6 23:00:44 localhost chat[3201]: -- got it

Mar 6 23:00:44 localhost pppd[3200]: Serial connection established.

Mar 6 23:00:44 localhost pppd[3200]: Using interface ppp0

Mar 6 23:00:44 localhost pppd[3200]: Connect: ppp0 <--> /dev/ttyACM0

Mar 6 23:00:48 localhost pppd[3200]: PAP authentication failed

Mar 6 23:00:54 localhost pppd[3200]: Connection terminated.

Mar 6 23:00:54 localhost pppd[3200]: Hangup (SIGHUP)

Mar 6 23:00:54 localhost pppd[3200]: Exit.

there u see tht authentication is failed...!!! y ths happens?? i have already saved the user and password in .ppprc file in home directory!!!

i c tht 2 tries are made by the phone...after the first try,message shown is 'dormant state' ...after the second try ,msg is 'disconnectd'

plssssssssss help me :P .......i'm very much eager to connect to net thru my linux

phone model: LG LSP-350R

OS :fedora core 4 (AMD 64 bit version)

Hi,

Assuming that you're using your phone number as user and password, could you please

add the more verbose debug options to pppd and log the squence.

And also remove user and password options from your pppd command line, as you said

you're using .ppprc, so pppd will pick up that information from there besides user option requires username and password option requires password string on command line itself, if these options are passed directly to pppd command line.

Add this to .ppprc

user <your number> password <your number>

If you're using correct number as your username and password and even though rconnect radius is not letting you in, then there is a strong possibility that your rconnect

is not activated yet. Have you checked rconnect using some other OS ?

{ FOR MORE VERBOSE INFO }

create this file for storing pppd log.

touch /var/log/pppd.log

pppd with debug options

pppd /dev/modem 115200 debug debug logfile /var/log/pppd.log usepeerdns defaultroute noauth connect '/usr/sbin/chat -v "" at+crm=1 OK "atdt#777" CONNECT'

For mor information about pppd, type { man pppd } and read on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:D hoooooooooooraaaaaaaaaaay .........atlast i was successful!! i'm now replying to this forum thru linux!!! thanks to all who sincerely helped me !!THANKS A LOT...a special thanks to dacodecz ... :wacko:

the problem really was with the command... after removing 'user ' and 'password' from the command , it worked successfully!!!

the command i now gave was

pppd /dev/ttyACM0 115200 debug usepeerdns defaultroute noauth connect '/usr/sbin/chat -v "" at+crm=1 OK "atdt#777" CONNECT'

i appreciate all the participants of this forum ....wonderful work!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have purchased LG LSP 350 R . And using freedom@night plan.It works fine in Windows Xp.

I have also installed Mandrake Linux 9.1 as a part of my educational program.

But I cudnt install it.

I tried with PPPD.

WVDIAL . and all information from rimweb forum.

I use locally purchased USB cable to connect the phone.

I have a USB addon PCI card. 4 usb ports are there.

In USBview in linux, it shows LG QualComm Device.

I cannot find to which port the linux is taking the USB cable. /dev/usb/acm/0 is also not working.

I configured as given in rimweb , but no use.

I downloaded rconnect for linux. But the phone is not listed there. All the info are for the serial cable.I didnt find any info for USB cable.

Please tell me how should i proceed to install the phone in mandrake 9.1 . Or tell me some other linux distro that will hav no problem with LG LSP 350R.

Please note that I use a PCI USB card.But that card is detected in linux booting time and

also in dmesg commands.and also shows in usbview.

So i think there is no problem with USB.

Thankyou for your time

<TOPIC MERGED!>

Edited by Vishal Gupta

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have purchased LG LSP 350 R . And using freedom@night plan.It works fine in Windows Xp.

I have also installed Mandrake Linux 9.1 as a part of my educational program.

But I cudnt install it.

I tried with PPPD.

WVDIAL . and all information from rimweb forum.

I use locally purchased USB cable to connect the phone.

I have a USB addon PCI card. 4 usb ports are there.

In USBview in linux, it shows LG QualComm Device.

I cannot find to which port the linux is taking the USB cable. /dev/usb/acm/0 is also not working.

I configured as given in rimweb , but no use.

I downloaded rconnect for linux. But the phone is not listed there. All the info are for the serial cable.I didnt find any info for USB cable.

Please tell me how should i proceed to install the phone in mandrake 9.1 . Or tell me some other linux distro that will hav no problem with LG LSP 350R.

Please note that I use a PCI USB card.But that card is detected in linux booting time and

also in dmesg commands.and also shows in usbview.

So i think there is no problem with USB.

Thankyou for your time

<TOPIC MERGED!>

Hi,

Could you please post the output of command { lsusb } and relavent section of dmesg

which speaks about your usb port identification and all.

Also when linux is fully booted pull out the usb cable out of phone and then push

it back in the phone, after that see the last lines of your dmesg.

do { dmesg > dmesg.log } and post the contents of that log file here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello all,

I am using Nokia 2112 CDMA with DKU-5 cable. i want to establish a net connection under RHEL4 . i have tried lot of times. and all my doubts are in modem setup. in windows we are using Nokia CDMA 2x RTT modem. in linux how can i set up a modem? i am new in Linux. please help me.

Thankyou,

Karthi keyan

EDIT: Ashokjp - I have deleted your other topic since it was a duplicate topic.

Mutiple Posts/Topics will be considered spam. NO SPAMMING PLZ!!

<TOPIC MERGED!>

Edited by Vishal Gupta

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi Karthi keyan,

have u tried out the solution i posted . it has worked for most of the nokia phones. infact its the only working solution on this forum so do try it out. its the last post on page 3 of this topic . and do inform me if it works or not .

bye

paraj

Edited by Vishal Gupta

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi Karthi keyan,

have u tried out the solution i posted . it has worked for most of the nokia phones. infact its the only working solution on this forum so do try it out. its the last post on page 3 of this topic . and do inform me if it works or not .

bye

paraj

hello Mr.Paraj i have tried with your scripts. there is one error message

that is...

:Command not found

:Command not found5753579 # this is a part of my mobile number

:Command not found

':not a valid identifier PASSWORD

/usr/sbin/pppd : unrecognized option '/dev/ttyUSB0' # actually there is no devices like ttyUSB0 or ttyACM0 in /dev/

Please help me. for every changes i must shutdown windows and then boot Linux.

i have done all the changes as per your advice.

Please help me. waiting for you :praise:

Thank you,

Karthi keyan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

what kernel are u using .... the device is definitely added....

maybe u can try out 'dmesg | grep tty' at the terminal and see if u find any device with ttyUSBx

also enable the haldaemon, maybe it help in finding the device

as for the command not found error i have'nt used any such command....so erase all the files....make them again.....it will definitely work....if u still have problem mail me....also check out if there is a .ppprc file in ur root directory as it conflicts with options file..do reply ....next time give me the exact output the script gives

bye

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi,

i'm back....some days back, i got help from this forum to get connected to net thru fedora core 4..and it was successfull!!!.

but today i installed fedora core 5, and i repeated almost all the steps as i had done in fc4 to get connected to net... but i was successful only partially :(

i got connected to net!! but i'm unable to browse thru the browser!!! ping comand is working normally...but wen i try to go to google.com(or any other), i get a 'server not found' error immediatly in firefox!!! wht wud be the cause????

ping results:

8 bytes from 202.138.97.193: icmp_seq=314 ttl=248

8 bytes from 202.138.97.193: icmp_seq=315 ttl=248

8 bytes from 202.138.97.193: icmp_seq=316 ttl=248

8 bytes from 202.138.97.193: icmp_seq=317 ttl=248

8 bytes from 202.138.97.193: icmp_seq=318 ttl=248

<TOPIC MERGED!>

Edited by Vishal Gupta

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi binil

problem seem to be with ur resolv.conf file.....check out the /etc/resolv.conf.....most probably it will be empty...so add these two lines to ur resolv.conf

name server 202.138.103.100

name server 202.138.97.197

this may help u...tell me if it works or not...

bye

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks...tht worked!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for that paraj, it helped me too when my friend was checking R-Connect on FC 5 :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now